Blog

Waarom je beter een planner kunt gebruiken dan een digitale agenda of planner app.

Terwijl digitale agenda’s en planning-apps de markt hebben veroverd, rijst de vraag: is een fysieke planner nog steeds relevant?

In een tijdperk waarin digitale technologieën ons leven beheersen, blijft de eeuwenoude planner onvervangbaar. Terwijl digitale agenda’s en planning-apps de markt hebben veroverd, rijst de vraag: is een fysieke planner nog steeds relevant? Wij bij Milly Pie horen vaak “oh maar ik gebruik een digitale app, ik heb geen fysieke planner nodig”.

Laten we eens bekijken waarom het verstandig is om een fysieke planner te gaan gebruiken. Al dan niet naast een handige planning app. Want wij zijn niet voor niets fan van een planner.

Je zintuigen worden er blij van!

Alleen al het omslaan van de pagina’s, het voelen van het papier en het markeren van belangrijke data creëren een zintuiglijke verbinding die veel mensen fijn vinden. Het geeft via verschillende zintuigen het gevoel van ‘getting things done’.

Minder afleiding.

In een wereld vol notificaties en digitale afleidingen biedt een fysieke planner een toevluchtsoord van het constante bombardement van informatie. Wanneer je je agenda opent, word je niet afgeleid door e-mails, berichten of sociale media-updates die vaak gepaard gaan met digitale planning.

Betere focus en geheugen.

Het fysiek opschrijven van taken en afspraken kan leiden tot betere focus en je slaat het beter op. Eenmaal opgeschreven is het uit je hoofd, dat geeft rust en ruimte om aan andere taken te starten. Daarnaast door informatie met de hand te noteren in een planner, worden hersengebieden geactiveerd die verband houden met geheugen en cognitieve verwerking, waardoor je meer betrokken raakt bij je planning.

Be creative!

Een fysieke planner biedt ruimte voor creatief zijn. Van het versieren van pagina’s met kleurrijke markers tot het toevoegen van stickers en handgeschreven notities, het personaliseren van een planner kan een plezierige en therapeutische ervaring zijn. Wederom geeft het je een positief gevoel ‘goed bezig’ te zijn.

“I LOVE PLANNERS, HIGHLIGHTERS, GIANT CALENDARS, NICE BALLPOINTS, TO DO LISTS & ANYTHING ELSE THAT GIVES ME THE ILLUSION THAT I’M GETTING MY LIFE TOGETHER”
Flexibiliteit en toegankelijkheid.

In tegenstelling tot digitale agenda’s vereisen fysieke planners geen batterijen, internetverbindingen of software-updates. Ze zijn altijd klaar voor gebruik, ongeacht de omstandigheden.

Kortom, terwijl digitale agenda’s zeker hun voordelen hebben in termen van gemak en connectiviteit, biedt een fysieke planner een unieke ervaring die niet kan worden vervangen. Of je nu op zoek bent naar meer focus, creatieve uitlaatkleppen of gewoon een pauze van schermtijd, een fysieke planner kan een waardevolle aanvulling zijn op je dagelijkse routine.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Winkelwagen leeg