Blog

Vind de perfecte planner, 7 tips!

In een wereld vol mogelijkheden en drukke schema’s is het vinden van de perfecte planner essentieel om georganiseerd en gemotiveerd te blijven.

Met zoveel verschillende opties op de markt kan het een uitdaging zijn om de juiste te kiezen die perfect aansluit bij jouw behoeften en levensstijl. In deze blog delen we zeven waardevolle tips om jou te helpen de ideale planner te vinden die aansluit bij jouw doelen.

  1. Identificeer je doelen en behoeften

Voordat je begint met zoeken, is het belangrijk om duidelijk te hebben wat je wilt bereiken met je planner. Heb je behoefte aan een planner voor werk, studie, creatieve projecten of persoonlijke doelen? Door je doelen en behoeften te bepalen, kun je gerichter zoeken naar een planner die bij jou past.

  1. Kies het juiste formaat

Planners komen in verschillende formaten, zoals pocket, A5, en A4. Bedenk welk formaat het beste past bij jouw dagelijkse routine en hoeveel ruimte je nodig hebt om je afspraken, taken en notities te noteren.

  1. Kijk naar de indeling

Er zijn planners met verschillende indelingen, zoals dagelijks, wekelijks, maandelijks of zelfs een combinatie daarvan. Denk na over welke indeling het beste past bij jouw planningstijl en voorkeuren. Ben je iemand die gedetailleerde dagelijkse takenlijsten nodig heeft, of geef je de voorkeur aan een overzichtelijke maandelijkse kalender?

En dan heb je nog met data of ongedateerd. Het voordeel van ongedateerd (je vult zelf je data in) is dat je elk moment kan starten en je ook geen bladzijdes krijt bent als je jouw planner even niet gebruikt.

  1. Let op extra functies

Sommige planners bieden extra functies zoals ruimte voor doelen, habit trackers, shoplijstjes, evaluaties, budgetplanning, inspirerende quotes, etc. Overweeg welke extra functies voor jou waardevol kunnen zijn en die je kunnen helpen bij het bereiken van je doelen.

  1. Kwaliteit van het papier

De kwaliteit van het papier kan een groot verschil maken in je plannerervaring. Kies een planner met dikker papier als je graag met markers, stiften of zelfs aquarel werkt. Let ook op of het papier bestand is tegen doordrukken. Schrijf je graag met een vulpen dan is wat dikker papier essentieel, anders drukt het door.

  1. Stijl en ontwerp

Je planner is een reflectie van jouw persoonlijkheid, dus kies een stijl en ontwerp dat bij je past. Of je nu houdt van minimalistisch en strak of juist van kleurrijk en gedurfd, er is altijd een planner die past bij jouw stijl en voorkeuren. Ook kun je kijken naar waar naar toe je jouw planner meeneemt. Gaat jouw planner naar een klant en wil je daarom net een wat nettere uitstraling of juist een erg creatieve planner. Kortom hoe wil jij overkomen.

  1. Lees reviews en ervaringen

Voordat je een beslissing neemt, bekijk reviews en ervaringen van andere gebruikers. Dit kan je waardevolle inzichten geven over de kwaliteit, functionaliteit en bruikbaarheid van de planner waarin je geïnteresseerd bent. Er zijn verschillende productsites waar planners verkocht worden die met reviews werken of kijk bij Trustpilot. Hier staan vaak eerlijke reviews.

Door deze zeven tips in gedachten te houden, ben je goed op weg om de perfecte planner te vinden die jouw leven zal organiseren en verrijken. Laat je inspireren en wees creatief.

Wil je jouw perfecte planner vinden? Ontdek ons assortiment planners en laat je inspireren!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Winkelwagen leeg