Blog

Hoe de Milly Pie planner mijn productiviteit verhoogde.

Ken je het gevoel dat je aan het werk bent, maar eigenlijk niet echt werk gedaan krijgt? Steeds weer afleiding. Ondertussen had ik wel stress van alles wat nog moest gebeuren voor mijn werk. Kreeg ik dan ook nog een nieuwsbrief van de school van mijn kinderen met veel vragen en data die ik moest onthouden, dan ging ik eerst daar mee aan de slag. Dat verjaardagscadeautje wat nog gekocht moest worden of dat pakje wat nog gehaald moest worden. Ik vond dat ik dat allemaal meteen moest doen en dus gedurende mijn werkdag. Boodschappen, de was…

De vrijheid en de valkuil

Heel fijn als je de vrijheid hebt om je dag zelf in te delen met je werk, maar hier lag voor mij ook een groot nadeel. Ik kwam niet altijd tot werk. Na een dag had ik echt veel gedaan, maar niet de dingen die ik had moeten doen voor mijn werk. Niet datgene waardoor ik verder kwam, to-do’s kon wegstrepen, kon groeien.

Tijd voor verandering: de Milly Pie planner

Het was duidelijk dat er iets moest veranderen. Tijd voor een planner. De Milly Pie Planner. Nu heb ik er een die zorgt dat ik met focus ga werken. Oké, ook een andere mindset kreeg ik van zo’n planner. Ik ‘mag’ alleen nog op bepaalde tijden privézaken doen en ik werk minder thuis. Dat scheelt enorm in de afleiding om huishoudelijke taken op te gaan pakken.

Hoe de Milly Pie planner werkt

De Milly Pie planner is zo ingedeeld dat je voor elke dag 3 belangrijke to-do’s op kan schrijven. Als je deze elke dag minimaal doet, ga je zeker ergens komen. Drie moet lukken, ook als ik even geen zin heb of het privé te druk is. Natuurlijk schrijf ik er nog veel meer op, maar ik vind het niet erg als die doorschuiven. Eigenlijk gebruik ik de planner ook een beetje als een groot to-do boek.

Braindump voor meer focus

Een andere heerlijke functie is de braindump in de Milly Pie Planner. Even eerst je hoofd leeg maken door alles waar je aan denkt, waar je hoofd vol mee zit, op papier te zetten. Daarna kan ik met veel meer focus aan het werk. Ik voel veel meer rust door het overzicht dat ik nu heb, maar vooral een ander hoofd. Een hoofd dat niet overloopt van alle gedachten en alle losse taken die nog gedaan moesten worden.

Wat kan de Milly Pie planner voor jou betekenen?

Wil jij ook weten wat de Milly Pie planner voor jou kan betekenen? Bekijk het op Millypie.nl.

Met de juiste hulpmiddelen en mindset kun je een wereld van verschil maken in je productiviteit en gemoedsrust. De Milly Pie Planner heeft voor mij een belangrijke rol gespeeld in het terugkrijgen van controle over mijn werkdag en het behalen van mijn doelen. Misschien is het ook precies wat jij nodig hebt!

 

Winkelwagen leeg